Riva te Brussel
Onlangs haalde KJK-group het project Riva te Brussel binnen in Vratsa Limestone natuursteen (4.000 m2) waarvoor onze dank aan de Algemene aannemer Van Laere

Bezoek aan groeve te Vratsa Bulgarije.
De keuze van de natuursteen voor dit speciale project viel op Vratsa Limestone afkomstig uit Bulgarije. Daar KJK-group kwaliteit hoog in het vaandel draagt voerden wij een kwaliteitscontrole uit van de natuursteen, ontginning en verwerking in Bulgarije. In de groeve konden we vaststellen hoe deze speciale natuursteensoort uit de berg ontgonnen werdt. De natuursteen bevindt zich in de berg waaruit blokken worden gezaagd. Aan de ontginning gaat een 1ste controle vooraf die de juist kleur en aspect bepaalt van de natuursteen voor het project Riva te Brussel. Nadien worden er platen gezaagd uit de blokken en afgewerkte stukken.

Bezoek aan atelier en werkhuizen
De werkhuizen werden door onze eigen medewerker gecontroleerd op productiekapiciteit en mogelijkheden. Na het verzagen van de blokken gebeurt er een 2de selectie van de natuursteen. De platen gaan dan naar de machines waar de afwerking aangebracht wordt. Na deze stap gaan de platen naar de zaagafdelling waar de verschillende afmetingen van de stukken gezaagd worden. Hierbij wordt er een 3de selectie/controle uitgevoerd. Na het verzagen worden de verschillende stukken ingepakt en worden deze klaar gezet voor transport naar België.

Het bezoek was zeker de moeite waard en liet zien welke werkwijze onze leverancier in Bulgarije volgt

KJK-group zal de werken aanvangen in maart 2018 om deze +/- 4 maanden nadien te beëindigen. Wij zijn ervan verzekerd dat het resultaat zal mogen gezien worden en zijn nu al trots dit project aan ons portfolio te mogen toe voegen.